RICOTTA HOEVEKIP MET LABEL ROUGE asperges en groene salsa

INGREDIËNTEN

4 hoevekipfilet met Label Rouge
100 g ricotta
100 g parmaham
5 g salieblaadjes, fijngesneden
4 el olijfolie

Voor de groene salsa:
1/2 bosje kervel
1/2 bosje platte peterselie
1/2 bol gekonfijte knoflook
0,6 l druivenpitolie
2 citroenen (enkel zeste)
50 g panko

16 groene asperges
80 g parmezaan
4 g fleur de sel
1 el olijfolie

RECEPT

• Roer de ricotta goed door en kruid met peper en zout.
• Snijd de hoevekipfilet met Label Rouge open en vul met de ricotta.
• Bestrooi de ricotta met de fijngesneden salie. Hersluit de kipfilet met Label Rouge.
• Leg 3 plakjes parmaham naast mekaar. Rol de kipfilet met de ricotta in de parmaham, en bewaar in de koelkast.

Voor de groene salsa en de asperges:
• Voeg alle ingrediënten behalve de olie samen in een blender en mix het geheel terwijl je de olie straalsgewijs toevoegt.
• Blancheer de asperge gedurende 3 – 4 minuten en koel meteen terug in ijswater.

Bereiding:
• Bak de kip op middelhoog vuur in olijfolie gedurende 3-4 min aan iedere kant.
• Verdeel de olijfolie over de asperges en gril de asperges in een grillpan of op de barbecue.
• Plaats de asperges op het bord.
• Verdeel 2 eetlepels groene salsa over en rond de gegrilde asperges.
• Trancheer de kip, plaats deze op de asperges en bestrooi met parmezaan en een beetje olijfolie.

 

TIP VAN DE CHEF
Rol de kipfilet strak in plasticfolie voordat deze de koeling ingaat.
Dit kan zelfs een dag op voorhand. Zo bekom je een beter eindresultaat.