PARMENTIER VAN HOEVEKIP LABEL ROUGE

INGREDIËNTEN

600 g Label Rouge hoevekip
pulled
2 sjalotten
1 prei
2 stengels selder
1 wortel
3 tenen knoflook fijngehakt
3 takjes tijm geplukt
30 g boter
300 ml bruine fond
50 ml rode wijn
10 g peterselie gehakt

Voor de puree :
1 kg vastkokende aardappelen
geschild
30 g boter
2 g nootmuskaat
75 g room
1 eidooier
Zout en peper naar smaak

RECEPT

• Kook voor de puree de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer grondig.
• Roer de boter, room en eidooier erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en zet apart.
• Snij de sjalotten, prei, wortel en selderij in halveringen.
• Smelt voor de vulling de boter in een grote pan. Voeg de sjalotten, prei, wortelen en selder toe en bak zachtjes tot ze zacht zijn, voeg dan de knoflook toe. Giet de wijn erbij en laat 1 minuut koken.
• Roer bouillon en tijm erdoor en laat 10-15 minuten koken, tot het is ingedikt.
• Voeg de Label Rouge hoevekip pulled en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Verdeel de vulling in een braadslede en top met de puree. Strooi de gruyère over het geheel.
• Bak gedurende 30-35 minuten totdat het mooi goudbruin is.

 

TIP VAN DE CHEF
Serveer deze parmentier met gekarameliseerde
appels! Karameliseer ze met boter, bruine suiker
en ahornsiroop.