HOEVEKIP MET LABEL ROUGE op Griekse wijze

INGREDIËNTEN

1 hoevekip met Label Rouge
van 1,2 – 1,5 kg
500 g middelgrote vastkokende
aardappelen, ongeschild, gesneden
in 4 cm partjes.
80 ml extra vierge olijfolie
2 citroenen, kruislings gehalveerd
8 middelgrote teentjes knoflook,
gepeld
90 g ontpitte Kalamata olijven,
grof gehakt
30 g uitgelekte kappertjes, grof
gesneden
10 g grof gehakte verse dille
3 g gedroogde oregano
1,5 g chilivlokken
Zeezout en gemalen zwarte peper
naar smaak

RECEPT

• Verwarm de oven voor op 220 °C.
• Roer in een grote kom de oregano, chilivlokken, 3 g zout en 1 g zwarte peper door elkaar. Smeer 2 eetlepels van het mengsel over de hele hoevekip met Label Rouge, alsook 10 ml olijfolie.
• Voeg aan de rest van het kruidenmengsel in de kom de 50 ml olie, aardappelen, citroenhelften en knoflook toe en roer goed.
• Leg het mengsel op een bakplaat, en zorg ervoor dat de knoflook in het midden ligt. Leg de hoevekip met Label Rouge met het vel naar boven op de knoflook om te voorkomen dat de knoflook verschroeit tijdens het braden.
• Schik de citroenen met de gesneden kant naar boven en de aardappelen in een gelijkmatige laag rond de hoevekip met Label Rouge. Braad tot het dikste deel van de dijen 70 °C heeft bereikt, na ongeveer 55 min.
• Breng de hoevekip met Label Rouge en citroenhelften met een tang over naar een serveerschaal. Verwijder eventueel vocht uit de bakplaat, voeg 20 ml olijfolie toe aan de aardappelen, meng goed en bak verder gedurende 5-10 min.
• Duw de aardappelen naar de rand van de bakplaat en laat de knoflook in het midden. Stamp de knoflook met een vork tot een grove pasta. Voeg de olijven, kappertjes en 2/3 van de dille toe en roer de ingrediënten met een spatel door elkaar.
• Breng het aardappelmengsel over op de schaal en leg het rond de kip. Bestrooi met de resterende dille. Kruid eventueel na met peper en zout.