HOEVEKIP LABEL ROUGE TRAYBAKE

INGREDIËNTEN

1 Label Rouge hoevekip (1kg)
6 tenen look
2 rode uien
2 gekleurde paprika’s
4 tomaten
50 g gehalveerde ontpitte olijven
30 g rozenharissa
100 ml olijfolie
50 ml rode wijnazijn
3 takjes citroentijm
4 takjes munt
3 g zeezout
2 g zwarte peper

RECEPT

• Verwarm de oven voor op 200 °C.
• Ontzaad de paprika en snij in grove stukken, kneus de knoflook, snij de ui in partjes en de tomaten kruislings door de helft. Pluk de munt en tijm en bewaar apart.
• Voeg volgende ingrediënten toe aan een braadslede: paprika, tomaten, olijven, knoflook, harissa, 80 ml olijfolie, geplukte tijm, zeezout, zwarte peper en rode wijnazijn. Meng alles goed met elkaar.
• Snij de hoevekip met Label Rouge open aan de onderkant zodat je deze plat in de braadslede kan leggen.
• Haal de hoevekip met Label Rouge door het mengel in de braadslede om de kip lichtjes te marineren.
• Leg de hoevekip met Label Rouge boven op de groenten.
• Braad in de oven gedurende 1 uur op 200 °C.
• Verdeel de geplukte muntblaadjes erover, alsook de resterende 20 ml olijfolie.
• Kruid eventueel na met peper en zout.

 

TIP VAN DE CHEF
Gebruik een stevige schaar om te kip open
te maken aan de onderkant.