5 SPICES HOEVEKIP MET LABEL ROUGE en maïs

INGREDIËNTEN

8 Label Rouge kippendijen
60 ml sojasaus
4 knoflooktenen in fijne brunoise
30 g rode ui in brunoise
20 ml zonnebloemolie
30 ml Shaoxing wijn of droge
sherry
20 ml sesamolie
6 g zout
6 g vijfkruidenpoeder
4 maïskolven
300 g boter
8 g Maldon zout
60 g parmezaan

RECEPT

• Meng de sojasaus, zout, vijkruidenpoeder, rode ui, knoflook, olie, shaoxingwijn (of sherry) en sesamolie in een mengkom en zet apart.
• Dep de kippendijen met Label Rouge droog en plaats deze in de marinade. Zorg ervoor dat de marinade onder het vel komt. Marineer gedurende één nacht.
• Blancheer de maïskolven in water van 90 graden gedurende 20-30 minuten.
• Maak de beurre noisette: snijd de boter in stukjes van dezelfde grootte. Doe de stukjes vervolgens in een pan met een lichtkleurige bodem, de boter mag niet verbranden, laten smelten op middelhoog vuur gedurende ongeveer 30/40 seconden door te blijven roeren. Haal het van het vuur en giet over in een kommetje.

Bereiding:
• Bak de kippendijen met Label Rouge op de kant van het vel op de grill of op de BBQ. Zorg dat deze mooi karameliseren. Bak vervolgens de andere kant. Reken 4-5 min voor elke kant, afhankelijk van de dikte van de kippendijen.
• Grill de maïskolven gedurende 5-6 min in een grillpan of op de BBQ. Snij de maïskolven in de breedte in 2 en overgiet met de beurre noisette. Kruid met fleur de sel en werk af met parmezaan, dresseer en dan serveer.

 

TIP VAN DE CHEF
Serveer met wat gesneden lente ui
en rode peper.