TACO’S VAN PULLED CHICKEN

INGRÉDIENTS

500 g Label Rouge hoeve kippendijen
12 maïs-tacos
350 g tomaten
100 g gepekelde ui
60 g witte ui
2 limoenen
20 g gehakte koriander
20 ml olijfolie
150 ml water
1 jalapeño peper
2 el gerookte paprika poeder
2 tl komijnpoeder
1 el korianderzaad
1 tl uipoeder, cayennepeperpoeder, oregano,
zout en peper

RECEPT

Pulled chicken :
• Verwarm de oven voor op 150 graden
• Meng alle gedroogde kruiden in een ovenvaste pan op matig vuur, voeg de olie toe en bak de stukken kip aan beide kanten goudbruin.
• Voeg water en zout toe, plaats een deksel op de pot en plaats deze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
• Haal de kip uit de oven en ‘shred’ deze met twee vorken. Roer de kip door het overgebleven vocht en zet ze apart.

Pico de Gallo :
• Verwijder de kroon en zaadlijsten van de tomaat en snijd in blokjes samen met de ui. Verwijder de zaadjes van de jalapeño en snij in blokjes.
• Meng alle ingrediënten goed met elkaar.

Tacos :
• Bak de pulled chicken in een pan op een middelhoog vuur in de olijfolie.
• Verwarm de taco’s kort in een droge pan op een middelhoog vuur.
• Assembleer de taco’s. Begin met een beetje kip als basis, voeg vervolgens de pico de gallo toe, daarna de gepekelde uien en werk af met een beetje koriander.
• Serveer de taco’s met een partje limoen.

 
<blockquote><strong><span style=”color: #e63027;”>TIP VAN DE CHEF</span></strong>
<span style=”color: #e63027;”>Om je rode uien te pekelen, marineer je ze in een zoetzure mix van azijn en suiker. Marineer ze minimaal 2 uur, maar door ze een nacht te laten pekelen, wordt het alleen maar lekkerder!!</span></blockquote>
&nbsp;