LABEL ROUGE KIP FRICASSEE

INGREDIËNTEN

1 Label Rouge Hoevekip
2 eieren
400 g bloemige aardappelen
25 g gedroogde morilles
1 winterpeen
1 witte ui
2 teentjes look
2 sjalotten
2 stengels bleekselderij
1/2 prei, 1/2 citroen, 5 takjes citroentijm
2 el fijngesneden dragon,
2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels
4 takjes kervel
2 g verse nootmuskaat
1 L water
2 blokjes kippenbouillon
100 ml witte wijn
Olie om te frituren
300 ml room
40 g panko paneermeel
50 g boter
70 g amandelschilfers
50 g bloem
Aardappelzetmeel naar behoefte
Zout, gekraakte zwarte peper

RECEPT

Kipbereiding :
• Was de winterpeen, bleekselderij en prei en snijd ze samen met de ui grof.
• Breng 1L water aan de kook en voeg de groenten toe samen met de tijm, laurier en kruidnagel. Laat ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.
• Bevochtig de morilles met 300 ml kokend water, gedurende ongeveer 30 minuten.
• Snijd de kip in stukken en zorg ervoor dat je het vel van de filets, dijen en de dijbeenderen verwijdert. Dompel ze in de kokende bouillon en pocheer de kip 8 tot 10 minuten. Zet opzij. Zeef de bouillon en gooi de kruiden en groenten weg.
• Bak de kip in boter mooi goudbruin op een middelhoog vuur. Voeg de look, sjalot en morilles toe.
• Blus af met de witte wijn, laat inkoken en voeg de gefilterde bouillon, dragon en room toe. Laat nog eens sudderen.
• Breng op smaak met peper en zout en werk af met het sap van een halve citroen. Roer alles goed samen.

Amandelkroketten :
• Kook de aardappelen gaar en verwerk ze tot een puree.
• Scheid het eiwit van het eigeel. Voeg het eigeel toe aan de puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng alles goed samen.
• Rooster de helft van de amandelschilfers en meng ze onder de puree. Meng de rest van de amandel met de panko.
• Zet drie bakjes op een rij, in deze volgorde: bloem, eiwit, panko/amandel. Rol balletjes van de puree. Haal de balletjes door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de panko. Herhaal deze stappen voor elke kroket.
• Frituur ze op 180 graden tot ze goudbruin zijn.

Dresseren :
Snijd een citroen in 4 partjes. Serveer het op een bord met een partje citroen, takje kervel en de kroketten.

 
<blockquote><strong><span style=”color: #e63027;”>TIPS VAN DE CHEF</span></strong>
<span style=”color: #e63027;”>m dit recept nog heerlijker te maken, bak je wat asperges in boter en bestrooi je ze met Parmezaanse kaas.</span></blockquote>
&nbsp;